Tandläkare Hallonbergen

Experter på tänder och tandhygien

Tandimplantat Hallonbergen

Tandimplantat ett lyft för både hälsa och estetik

Tandimplantat har på senare år gett tusentals svenskar tillbaka både tuggförmåga och en vacker estetiskt tilltalande tandrad. Under ett liv utsätts tänderna för en hel del slitage och tänder kan skadas och till och med gå förlorade. Tandlossning, karies eller olika former av skador kan leda till att man förlorar tänder.

Med hjälp av tandimplantat kan detta som sagt avhjälpas. Denna uppfinning, som faktiskt är svensk, går ut på att man opererar in en titanskruv i käkbenet. När operationsområdet har läkt så fäster man en ny tand i implantatet. Vi använder Astra Techs implantatsystem, en dokumenterat fungerande och beprövad metod.

Känner du dig osäker om ett tandimplantat ska fungera just för dig? Välkommen att kontakta oss så kan vi svara på frågor. Efter en inledande undersökning så erbjuder vi gratis konsultation.

tandimplantat Hallonbergen

Tandimplantat Hallonbergen – vidare information

Ordet implantat härstämmar från latinets implanto vilket betyder just plantera in. Detta beskriver metoden på ett bra sätt – man planterar in små skruvar av titan i käkbenet. Dessa slår sedan rot och växer fast varefter man kan fästa den nya tanden eller tänderna. Ett tandimplantat har många fördelar om man jämför med äldre metoder som kronor och broar. Här är några av dessa plus:

Fördelar med tandimplantat

  • Implantat ger ett naturligt intryck, de ser ut, fungerar och känns som dina vanliga tänder.

  • Om man opererar in ett tandimplantat så behöver man inte slipa ner några av de friska tänderna. Den typen av stöd behövs inte med ett tandimplantat.

  • När man förankrar implantatet i käken så stimuleras vävnaden runt och tandköttet. Detta ger ett estetiskt tilltalande resultat som varar livet ut. Dessutom behåller man sina naturliga anletsdrag genom att käkpartiet stimuleras.

  • Man behöver inte använda lim eller något annat medel för att hålla tänderna på plats. De inopererade och fastvuxna skruvarna räcker för att skapa stabilitet och hållbarhet.

  • Tandimplantat är stabila och pålitliga och du slipper det obehag och den osäkerhet som ofta följer med traditionella proteser.

  • Tandimplantat är en säker och permanent ersättare för dina skadade eller förstörda tänder. Låt oss bli din trygga och kompetenta expert på tandimplantat i Hallonbergen.

Ett tandimplantat behöver alltid en viss tid att läka fast i käkbenet. Hur lång tid det handlar om bedöms redan vid operation. Innan den nya tanden kan sättas på plats räknar vi i allmänhet med 1,5-4 månaders inläkning.

mun som undersöks

Skötseltips för dina tandimplantat

När dina tandimplantat väl är på plats så har du återfått utseendet och funktionen hos dina gamla tänder. Men du får inte glömma den dagliga skötseln, det är precis lika viktigt att ta hand om implantaten som naturliga tänder. För att vävnadsmiljön ska vara frisk och funktionell krävs ordentlig och regelbunden rengöring.

Nyckeln till en bra framtid för dina implantat är självklart tandborsten. Använd en mjuk tandborste och rengör implantaten precis som du skulle göra med dina vanliga tänder. Glöm inte att borsta både över och under tandköttslinjen.

Använd tandkräm med mindre slipeffekt

Vad ska man tänka på när det handlar om tandkräm när man har nya tandimplantat? En liten mängd av en tandkräm med lågt slipmedelsinnehåll anses vara bäst när man ska ta hand om sina tandimplantat. För att implanterade tänder ska räcka länge så är det bra att du har en rutin som du följer, på det sättet kan du vara säker på att alla ytor rengörs på ett korrekt sätt.

Oavsett om du kommer till oss för att genomföra ett tandimplantat eller någon annan form av tandvård så kan du räkna med bästa möjliga mottagande och kvalitet på tandvården. Omtänksamhet och professionalitet är två av våra ledord och vi kan erbjuda individuellt anpassad tandvård av bästa klass – och till priser som passar alla plånböcker.

Solna Dental är medlemmar av Privattandläkarna, vilket är en garant för att vi alltid arbetar hårt för att våra kunder ska lämna oss med tänder som håller sig friska länge. Vid varje besök får du träffa samma tandläkare och alla nyopererade patienter får ett direktnummer till sin kirurg.

Välkommen att kontakta oss på Solna Dental – tandläkaren som kan hjälpa dig med kvalitativa tandimplantat i Hallonbergen.

Ge din tandrad ett nytt liv med tandimplantat.